Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

MoU για την προετοιμασία του COP28

aerioi rypoi 0

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Emirates Shipping Association για συνεργασία ενόψει της Διάσκεψης της UNFCCC για το Κλίμα COP28 και μετέπειτα.


Αυτή η υπογραφή του MoU πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στο Λονδίνο την 1η Δεκεμβρίου.
Μετά την επιτυχία του συνεδρίου Shaping the Future of Shipping στην COP26 στη Γλασκόβη του Ηνωμένου Βασιλείου και το αυξημένο προφίλ της ναυτιλίας στην COP27 στο Σαρμ Ελ-Σέικ της Αιγύπτου, το ICS και η Emirates Shipping Association αναγνώρισαν τη σημασία της COP28 και τον ρόλο της ναυτιλίας στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.
Εν τω μεταξύ, τα ΗΑΕ ήταν μία από τις πρώτες κυβερνήσεις που υπέγραψαν να εργαστούν για την πρωτοβουλία Clean Energy Marine Hubs (CEM-Hubs).
Η πρωτοβουλία CEM-Hubs, της οποίας ηγείται από κοινού μια ομάδα εργασίας CEOs, είναι μια διατομεακή πρωτοβουλία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που στοχεύει στην επιτάχυνση της παραγωγής, εξαγωγής και εισαγωγής καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε όλο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία συντονίζεται με την υποστήριξη του ICS και της International Association of Ports and Harbours (IAPH), καθώς και της Clean Energy Ministerial (CEM).
Η COP28 θα φιλοξενηθεί στα ΗΑΕ το επόμενο έτος και οι δύο οργανισμοί σχημάτισαν αυτή τη συμφωνία ορόσημο για να συνεργαστούν με την κυβέρνηση των ΗΑΕ ενόψει της Διάσκεψης για το Κλίμα της UNFCCC.
«Τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα και η ναυτιλία θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην παροχή καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα παγκοσμίως, ενεργώντας ως καταλύτης για τις κυβερνήσεις και τις βιομηχανίες να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Emirates Shipping Association για το θέμα αυτό ενόψει της Διάσκεψης της UNFCCC για το Κλίμα COP28 και μετά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ICS, Guy Platten.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter