Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υβριδικά τα RoPaxes της Stena από τον Wärtsilä

0BFerries

Ο φινλανδικός τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä θα προμηθεύσει το υβριδικό σύστημα πρόωσής του για τρία νέα πλοία RoPax που κατασκευάζονται για τη σουηδική ακτοπλοϊκή εταιρεία Stena RoRo.
Δύο από τα πλοία θα έχουν χωρητικότητα μπαταρίας 11,5 MWh, καθιστώντας τα μεγαλύτερα υβριδικά πλοία της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέχρι σήμερα. Αυτή η ισχύς της μπαταρίας είναι περίπου διπλάσια από αυτή που χρησιμοποιείται συνήθως επί του παρόντος για υβριδική προώθηση.
Τα πλοία έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την Stena RoRo και την Brittany Ferries και θα ναυλωθούν μακροπρόθεσμα στην Brittany Ferries για τη λειτουργία τους μεταξύ του Πόρτσμουθ στο Ηνωμένο Βασίλειο και των γαλλικών λιμένων St Malo και Caen.
Τα πλοία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο China Merchants Jinling (Weihai). Η παράδοση των πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024 και το 2025.
Ο Wärtsilä είχε ήδη συνάψει νωρίτερα συμβάσεις για την παροχή ευρέος φάσματος λύσεων για τα σκάφη. Τα πλοία θα μπορούν να λειτουργούν είτε με καύσιμο LNG είτε με μπαταρίες. Επιπλέον, τα σκάφη θα είναι εξοπλισμένα με το τελευταίας γενιάς σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Leclanché – το Navius MRS-3.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter