Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιδιώκει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040 η MAERSK

Maersk ships in Gothenburg

Να επιτύχει στόχο μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2040 έχει θέσει η MAERSK που την ευθυγραμμίζει με τα κριτήρια Net Zero της πρωτοβουλίας επιστημονικών στόχων (SBTi) για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 °C. Στους βραχυπρόθεσμους στόχους περιλαμβάνεται μείωση κατά 50% των εκπομπών ανά μεταφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο με το στόλο της και μείωση κατά 70% των απόλυτων εκπομπών από πλήρως ελεγχόμενους τερματικούς σταθμούς. Η MAERSK εκτιμά ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των απόλυτων εκπομπών κατά περίπου 35% και 50% από μια γραμμή βάσης του 2020.
"Ως παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών logistics από άκρο σε άκρο σε όλους τους τρόπους μεταφοράς, αποτελεί στρατηγική επιταγή για τη MAERSK να επεκτείνει τη φιλοδοξία μας στο καθαρό μηδέν στο συνολικό αποτύπωμα της επιχείρησης", δήλωσε ο Soren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της. "Η επιστήμη είναι σαφής. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο σε αυτή τη δεκαετία. Αυτοί οι πολύ φιλόδοξοι στόχοι σηματοδοτούν τη δέσμευσή μας προς την κοινωνία και τους πολλούς πελάτες που ζητούν καθαρές μηδενικές αλυσίδες εφοδιασμού», πρόσθεσε.
Πρόσφατα η MAERSK ενεργοποίησε την option για την παραγγελία τεσσάρων επιπλέον πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου και μεθανόλης, μεταφορικής ικανότητας 16.000 teu το κάθε ένα. Με την προσθήκη των τεσσάρων πλοίων η συνολική παραγγελία ανέρχεται πλέον σε 12 πλοία τα οποία θα κατασκευασθούν στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries (HHI). Εκπρόσωπος της MAERSK επιβεβαίωσε τη νέα παραγγελία και υπογράμμισε ότι τα πλοία θα μπορούν να λειτουργούν με μεθανόλη ουδέτερη από άνθρακα. Τα 12 πλοία θα συμβάλουν σε μια συνολική ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών CO2 περί τους 1,5 εκατ. τόνους ή 4,5% των συνολικών εκπομπών του στόλου της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter