Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο (UPD)

0Tanker deck

Το ιρανικό ναυτικό κατέλαβε ένα πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Ομάν, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA το οποίο δεν ταυτοποίησε το σκάφος, αλλά είπε ότι η κατάσχεση έγινε μετά από δικαστική απόφαση. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένοπλοι κατέλαβαν το πρωί της Πέμπτης το δεξαμενόπλοιο ST NIKOLAS ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν. Το πλοίο είχε κάποτε εμπλακεί σε μια διαμάχη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά την οποία κατασχέθηκαν ένα εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου.

Κατελήφθη δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν

Κατάληψη δεξαμενοπλοίου σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη θαλάσσια ζώνη μεταξύ του Ομάν και του Ιράν λίγο έξω από τα στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO).

Η Ambrey έκανε λόγο για έξι άτομα αγνώστων για την ώρα στοιχείων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο St.Nikolas, σημαίας Νήσων Μάρσαλ,το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ελληνικών συμφερόντων.

Το ΥΝΝΠ

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των μελών του πληρώματος είναι και ένας Έλληνας που είναι ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος.

Η ΠΝΟ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για κατάληψη του δεξαμενόπλοιου «St. Nikolas», ελληνικών συμφερόντων, στον κόλπο του Ομάν, στο οποίο και υπηρετεί και ένας Έλληνας Δόκιμος Πλοίαρχος, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει την πλήρη αγανάκτηση της για την πιο πάνω κατάληψη, από όποιους και αν έγινε, και, καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση και ασφαλή επιστροφή των μελών του πληρώματος στην πατρίδα τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter