Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε «ύφεση» η πειρατεία

piracy 75 4

Τα στοιχεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου για τους εννέα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η πειρατεία και οι ένοπλες ληστείες που στρέφονται εναντίον πλοίων έφτασαν σε αριθμούς που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 1992 . Από τα 90 παγκόσμια περιστατικά πειρατείας και ένοπλων ληστειών, τα 13 σημειώθηκαν στην περιοχή του Κόλπου της Γουινέας, σε σύγκριση με 27 την ίδια περίοδο πέρυσι.
Αυτό σηματοδοτεί μια θετική και σημαντική μείωση του αριθμού των αναφερόμενων περιστατικών στην περιοχή στα ανοικτά της δυτικής Αφρικής, η οποία έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο hotspot πειρατείας στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.
Η πειρατεία συνεχίζει να αυξάνεται στα Στενά της Σιγκαπούρης, με 31 αναφορές τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σε σύγκριση με 21 για την ίδια περίοδο το 2021.
Το Κέντρο Αναφοράς Πειρατείας του IMB πιστεύει ότι υπάρχει ένας βαθμός ελλιπούς αναφοράς καθώς και καθυστερημένης αναφοράς περιστατικών από αυτά τα ύδατα και ενθαρρύνει τους πλοιάρχους να αναφέρουν όλα τα περιστατικά όσο το δυνατόν νωρίτερα, γεγονός που θα βοηθήσει τις τοπικές αρχές να εντοπίσουν, να διερευνήσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter