Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειρατεία: Εκτός ζώνης κινδύνου ο Ινδικός

piratis 45678

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία αποτελεσματικών επιχειρήσεων καταπολέμησης της πειρατείας που μειώνουν τις απειλές, η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει καταργήσει την «Περιοχή Υψηλού Κινδύνου του Ινδικού Ωκεανού» (HRA).
Η κοινοποίηση της κατάργησης της HRA από την 0001 UTC την 1η Ιανουαρίου 2023 από φορείς του κλάδου διαβιβάστηκε σε υποβολή στις 22 Αυγούστου στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας στη Θάλασσα που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου 2022.
Η κατάργηση της HRA αντικατοπτρίζει μια σημαντικά βελτιωμένη κατάσταση πειρατείας στην περιοχή, κυρίως λόγω των συντονισμένων προσπαθειών καταπολέμησης της πειρατείας από πολλούς περιφερειακούς και διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς. Δεν έχουν σημειωθεί πειρατικές επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στα ανοικτά της Σομαλίας από το 2018.
Ο ΙΜΟ έχει ενημερωθεί για την απόφαση που έλαβαν το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), η BIMCO, η Διεθνής Ένωση Ναυτικών Εργολάβων (IMCA), η INTERCARGO, η INTERTANKO και το Διεθνές Ναυτιλιακό Φόρουμ Εταιρειών Πετρελαιοειδών (OCIMF).
Τα μέτρα που θεσπίστηκαν για την ασφάλεια των υδάτων από τον στρατό, την πολιτική, την κοινωνία των πολιτών και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και οι οδηγίες για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης, έχουν μειώσει την απειλή της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό.
Πηγή: ICS

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter