Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειρατεία: Νέος οδηγός ασφαλείας για την Ασία

0Regional Guide Ver.2 696x392

Το ReCAAP ISC σε συνεργασία με τις Asian Shipowners’ Forum (ASF), Federation of ASEAN Shipowners’ Associations (FASA), Information Fusion Centre (IFC), INTERTANKO, Oil Companies International Marine Forum (OCIMF), S. Rajaratnam School of International Studies (RSIS) και Singapore Shipping Association (SSA) δημοσίευσαν έναν νέο περιφερειακό οδηγό για την καταπολέμηση της πειρατείας και των ένοπλων ληστειών εναντίον πλοίων στην Ασία.
Η πειρατεία και οι ένοπλες ληστείες εναντίον πλοίων στην Ασία ποικίλλουν ανάλογα με την προσέγγιση, οπότε είναι δύσκολο να προβλεφθεί η περιοχή όπου ένα πλοίο μπορεί να πέσει θύμα πειρατείας ή ένοπλης ληστείας. Η IFC Voluntary Reporting Area (VRA) είναι μια σαφώς καθορισμένη περιοχή εθελοντικής υποβολής εκθέσεων, οπότε οι φορείς εκμετάλλευσης πλοίων και τα πλοία που διέρχονται, εμπορεύονται ή δραστηριοποιούνται στην Ασία μπορούν να ενταχθούν σε ένα αξιόπιστο σύστημα υποβολής εκθέσεων.
Πράξεις πειρατείας και ένοπλων ληστειών σημειώθηκαν στα Στενά της Μάλακας και της Σιγκαπούρης (SOMS), το νότιο τμήμα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, εντός του αρχιπελάγους της Ινδονησίας και σε ορισμένα λιμάνια και αγκυροβόλια στην Ασία. Για περιστατικά με δεξαμενόπλοια για κλοπή φορτίου πετρελαίου, τα περισσότερα από αυτά συνέβησαν στο νότιο τμήμα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.
Τα πλοία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση όταν επιχειρούν σε περιοχές που προκαλούν ανησυχία, ιδίως όταν επιβραδύνουν, σταματούν ή αγκυροβολούν σε περιοχές όπου είναι γνωστό ότι σημειώνονται επιθέσεις.
Ο νέος οδηγός χωρίς κατά κατηγορίες τις εγκληματικές δραστηριότητες στις θαλάσσιες ζώνες της Ασίας και συνιστά κατά περίπτωση τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter