Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κόλπος Γουινέα: Τυποποιημένη σύμβαση από την BIMCO για την θαλάσσια ασφάλεια

piratis 45678

Η BIMCO ενέκρινε μια τυποποιημένη σύμβαση για να διευκολύνει την ενοικίαση πλοίων συνοδείας ασφαλείας στον Κόλπο της Γουινέας.
Το SEV-Guardcon βασίζεται στο συμβόλαιο Guardcon που χρησιμοποιείται για την πρόσληψη ένοπλων φρουρών στον Ινδικό Ωκεανό. Η επιτροπή ντοκιμαντέρ της BIMCO ενέκρινε τώρα τη σύμβαση για κυκλοφορία τον Ιανουάριο.
Οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Αφρικής απαγορεύουν τους ιδιωτικούς ή ένοπλους φρουρούς, αλλά τα πλοία μπορούν να προσλάβουν SEV επανδρωμένα από τοπικούς φρουρούς του ναυτικού για επικίνδυνες διελεύσεις.
Ωστόσο, η ποιότητα των τοπικών ιδιωτικών εταιρειών θαλάσσιας ασφάλειας ποικίλλει σημαντικά: τα SEVs εμφανίστηκαν αργά, ήταν πολύ αργά ή ακολούθησαν πολύ πίσω από το φορτηγό πλοίο που φύλαγαν για να είναι πολύ χρήσιμο.
"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ρυθμίσουμε ελαφρώς τη βιομηχανία", δήλωσε ο επικεφαλής συμβάσεων και ρητρών της BIMCO Γκραντ Χάντερ, προσθέτοντας ότι η σύμβαση SEV θα συμπληρώσει το αρχικό, ευρέως χρησιμοποιούμενο έγγραφο Guardcon.
Η BIMCO εργάζεται πάνω σε ένα νέο τυποποιημένο συμβόλαιο για να καταστήσει απλούστερη και ευκολότερη για τα πλοία στον Κόλπο της Γουινέας την ενοικίαση πλοίων συνοδείας ασφαλείας. Περισσότεροι πλοιοκτήτες προσβλέπουν στην ιδιωτική ασφάλεια, αλλά οι κίνδυνοι αφθονούν
Η BIMCO ανέφερε ότι η σύμβαση συντάχθηκε ειδικά για τις διελεύσεις όταν ένα πλοίο ήταν απαραίτητο για να διασχίσει τα κρατικά σύνορα. Η δομή και οι ασφαλιστικές του διατάξεις αντικατόπτριζε το Guardcon όπου ήταν δυνατόν για να εξασφαλίσει την εξοικείωση.
Τα περιστατικά πειρατείας μειώθηκαν απότομα φέτος και δεν είναι ακόμη σαφές γιατί, παρά τα αποκαλυπτήρια του προγράμματος παράκτιας επιτήρησης Deep Blue από τη Νιγηρία νωρίτερα αυτό το έτος.
Την προηγούμενη εβδομάδα, Δανοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις φερόμενους πειρατές, συλλαμβάνοντας άλλους τέσσερις σε διεθνή ύδατα νότια της Νιγηρίας.
Οι Ενώσεις Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ζήτησαν την Πέμπτη περισσότερη δράση και συντονισμό των τοπικών δυνάμεων για τη βελτίωση της ασφάλειας στον Κόλπο της Γουινέας.
Το SEV-Guardcon θα είναι διαθέσιμο στο ασφαλές σύστημα επεξεργασίας συμβάσεων της BIMCO, SmartCon, και σε δειγματοληπτική έκδοση στην ιστοσελίδα της BIMCO.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter