Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειρατεία: Αυξάνουν οι υπογραφές στη Διακήρυξη του Κόλπου της Γουινέας

pirates nigiria 2

Οι υπογραφές για τη Διακήρυξη του Κόλπου της Γουινέας για την καταστολή της πειρατείας πλησιάζουν τις 450 και περίπου 60 οργανώσεις που εδρεύουν στην Ασία έχουν προσχωρήσει από την έναρξή της τον Μάιο του 2021. Για την Πρόεδρο της BIMCO, κ. Sabrina Chao, η έκκληση για την ασφάλεια των ναυτικών στον Κόλπο της Γουινέας δεν είναι μόνο απαραίτητη, αλλά αφορά και το να κάνουμε το σωστό.
"Είμαστε ευγνώμονες για κάθε υπογραφή δήλωσης.Κάθε υπογραφή αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από την υποστήριξη σε ένα κομμάτι χαρτί, αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», λέει η κ. Chao.
"Κάθε φορά που μια επιχείρηση, μια αρχή και ένας οργανισμός αποφασίζουν να υπογράψουν τη διακήρυξη, πηγαίνει τη βιομηχανία μας ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σημείο όπου οι ναυτικοί δεν χρειάζεται να φοβούνται για τη ζωή τους όταν εισέρχονται στον Κόλπο της Γουινέας. Έχει να κάνει με την αλληλεγγύη και το να κάνουμε το σωστό», λέει η κ. Chao.
Η είσοδος στην εποχή της ξηρασίας στην περιοχή – που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο – παραδοσιακά φέρνει μια αύξηση των επιθέσεων πειρατείας, και ενώ ο στόχος των πειρατών στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν η κλοπή φορτίων πετρελαίου από δεξαμενόπλοια, αυτό έχει αλλάξει σε απαγωγή ναυτικών για λύτρα. Με τα εγκαίνια του ολοκληρωμένου έργου υποδομής εθνικής ασφάλειας και προστασίας των πλωτών οδών (Deep Blue) και των διεθνών πολεμικών πλοίων που αναπτύσσονται στον Κόλπο της Γουινέας σε αποστολές κατά της πειρατείας, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τώρα μια καθοριστική στιγμή έχοντας μια χρυσή ευκαιρία να αναλάβει δράση και να καταστείλει τους πειρατές.
Εκτός από την απειλή για την ασφάλεια των ναυτικών, η πειρατεία αποτελεί απειλή για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της NYK Line, κ. Hitoshi Nagasawa. "Η Διακήρυξη του Κόλπου της Γουινέας είναι σημαντική για όλους μας, ακόμα και αν το πλοίο σας δεν πρόκειται να πάει σε αυτή την περιοχή. Η πειρατεία είναι "hostis humani generis", μια απειλή για κάθε πολίτη σε όλο τον κόσμο. Δεν αποτελεί απλώς απειλή για τη ζωή των ναυτικών, αλλά απειλή για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού στην οποία βασιζόμαστε όλοι στη ζωή μας», λέει ο κ. Nagasawa.
"Ο Κόλπος της Γουινέας κατέχει επίσης σημαντική θέση για την ενεργειακή ασφάλεια του κόσμου και ως εκ τούτου, η πειρατεία δεν αποτελεί μόνο ανησυχία για τις πλούσιες χώρες. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα», λέει ο κ. Nagasawa. Η έκκληση της κ. Τσάο για αλληλεγγύη σε ολόκληρο τον κλάδο όσον αφορά την ιεράρχηση της δράσης για την πειρατεία στον Κόλπο της Γουινέας επαναλαμβάνεται στην Ένωση Ασιατικών Εφοπλιστών (ASA). «Η Ένωση Ασιατικών Εφοπλιστών υποστηρίζει τη διακήρυξη για την ανακήρυξη της ενότητας και της αποφασιστικότητας της ναυτιλιακής κοινότητας να καταστείλει την πειρατεία στον Κόλπο της Γουινέας», λέει ο κ. Yuichi Sonoda, Γενικός Γραμματέας της ASA.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter