Σαβ10262024

Last updateΠαρ, 25 Οκτ 2024 8pm

Διακανονισμός 103 εκατομμυρίων δολαρίων

0ΒαλτιμόρηΓε

Το U.S. Justice Department ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες της Σιγκαπούρης Grace Ocean και Synergy Marine, φορείς εκμετάλλευσης του πλοίου Dali, συμφώνησαν να διευθετήσουν μια αστική αξίωση για έξοδα από την καταστροφική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key.


Ο διακανονισμός διευθετεί τις αστικές αξιώσεις αποζημίωσης των ΗΠΑ ύψους 103 εκατομμυρίων δολαρίων βάσει του νόμου περί ποταμών και λιμένων, του νόμου περί ρύπανσης από πετρέλαιο και του βασικού ναυτικού δικαίου.
Τα κεφάλαια διακανονισμού θα σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στους προϋπολογισμούς διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών που επηρεάζονται άμεσα από τη συμφωνία ή συμμετέχουν στην απάντηση.
Η Grace Ocean πλήρωσε πρόσφατα 97.294 δολάρια στο Κέντρο Εθνικού Ταμείου Ρύπανσης της Ακτοφυλακής για να μετριάσει τη μόλυνση από πετρέλαιο που προκλήθηκε από το περιστατικό.
Ο διακανονισμός αποκλείει τυχόν ζημιές για την ανοικοδόμηση της γέφυρας Francis Scott Key. Η πολιτεία του Μέριλαντ κατασκεύασε, κατείχε, συντήρησε και διαχειρίστηκε τη γέφυρα και οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν το κράτος υπέβαλαν τη δική τους αξίωση για τις απώλειες.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό κανονισμό, τα κεφάλαια που ανακτώνται από την πολιτεία του Μέριλαντ για την αποκατάσταση της γέφυρας θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των δαπανών του έργου, οι οποίες αρχικά πληρώθηκαν με δολάρια ομοσπονδιακών φόρων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter