Πεμ09192024

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2024 5pm

Αγωγή για 103 εκατομμύρια δολάρια

dolar 00

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε χθες αγωγή ύψους 103 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του ιδιοκτήτη και διαχειριστή του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali, ισχυριζόμενο αμέλεια και μη αξιόπλοες συνθήκες που οδήγησαν στο δραματικό ατύχημα του Μαρτίου στη Βαλτιμόρη, το οποίο σταμάτησε τις λιμενικές δραστηριότητες για μήνες.


Η καταδικαστική αγωγή 53 σελίδων που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Μέριλαντ εναντίον της Grace Ocean και της Synergy Marine περιγράφει λεπτομερώς τις στιγμές που οδήγησαν στο ατύχημα της 26ης Μαρτίου που είδε την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge με την απώλεια έξι ζωών.
Η αξίωση εκ μέρους των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνει καμία αποζημίωση για την ανακατασκευή της γέφυρας Francis Scott Key. Η πολιτεία του Μέριλαντ έχτισε, κατείχε, συντηρούσε και λειτουργούσε τη γέφυρα και οι δικηγόροι για λογαριασμό της πολιτείας μπορούν να υποβάλουν τη δική τους αξίωση για αυτές τις ζημίες.
Οι νομικές υποθέσεις γύρω από το πιο υψηλού προφίλ ναυτικό ατύχημα του τρέχοντος έτους αναμένεται να διαρκέσουν πολλά χρόνια κοστίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter