Σαβ09142024

Last updateΠαρ, 13 Σεπ 2024 4pm

Δείκτης ISCDI : Στην έβδομη θέση η Ελλάδα στα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα

0Λιμάνι του Πειραιά

Στην έβδομη θέση των ισχυρότερων ναυτιλιακών κέντρων του πλανήτη βρίσκεται το 2024 ο Πειραιάς σύμφωνα με τον δείκτη Xinhua-Baltic International Shipping Center Development Index (ISCDI), ο οποίος μέσο σειράς κριτηρίων κατατάσσει τα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.

Με βάσει τα στοιχεία του εν λόγω δείκτη ο Πειραιάς έχει κερδίσει μια θέση σε σχέση με το περασμένο έτος 2023 και από την όγδοη θέση ανέβηκε στην έβδομη, καταγράφοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τη φετινή έκθεση ο Πειραιάς «συνεχίζει να διαδραματίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα, με περισσότερα από 1.000 ναυτιλιακά γραφεία να έχουν την έδρα τους είτε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξενεί μια σειρά από καινοτόμες και εξειδικευμένες νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται στενά με τη ναυτιλιακή κοινότητα για την ανάπτυξη μοναδικών και σύγχρονων λύσεων που ενισχύουν τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα των διαχειριστών στόλου. Αυτές οι εταιρείες τεχνολογίας», συνεχίζει η έκθεση, «ανοίγουν τώρα τα φτερά τους και φέρνουν αυτές τις λύσεις σε πλοιοκτήτες σε όλο τον κόσμο».

Η Σιγκαπούρη παραμένει στην κορυφαία θέση στον δείκτη ISCDI για ενδέκατη συνεχή χρονιά, ενώ αρκετές ακόμα μητροπόλεις διατηρούν τη θέση τους στην κατάταξη, όπως το Λονδίνο, η Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι και το Ρότερνταμ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter