Σαβ10052024

Last updateΣαβ, 05 Οκτ 2024 2pm

Ο DNV ενημερώνει για το Port State Control - CIC 2024

Bulk carrier 1

Η φετινή εκστρατεία συγκεντρωμένης επιθεώρησης (CIC), που θα διαρκέσει από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2024, σύμφωνα με το ενημερωτικό του DNV, δίνει προτεραιότητα στα βασικά δικαιώματα των ναυτικών επί των πλοίων και θα διεξαχθεί με θέμα τους μισθούς των πληρωμάτων και τις συμφωνίες απασχόλησης των ναυτικών (SEA) στο πλαίσιο της MLC. Για το τρέχον έτος, τα Μνημόνια Συνεννόησης του Παρισιού και του Τόκιο συμφώνησαν να λειτουργήσουν μια CIC με θέμα τους μισθούς των πληρωμάτων και τις συμφωνίες απασχόλησης των ναυτικών στο πλαίσιο της MLC. O DNV θα προσφέρει ένα διαδικτυακό σεμινάριο στις 20 Αυγούστου 2024 κατά τη διάρκεια του οποίου οι ειδικοί συνεργάτες του θα δώσουν βασικές πληροφορίες σχετικά με το πρόσθετο ερωτηματολόγιο παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα απαντήσεων σε ερωτήσεις που θα τεθούν σχετικά.
Λόγω πρόσθετων διεθνών απαιτήσεων, μια επιθεώρηση PSC δεν θα επικεντρωθεί μόνο σε τεχνικά ζητήματα, αλλά θα ακολουθήσει επίσης μια πιο συστηματική προσέγγιση για την αξιολόγηση της εφαρμογής του συστήματος διαχείρισης του σκάφους. Αποδεικτικά στοιχεία των αναγκών βελτίωσης μπορεί να είναι τεχνικά ζητήματα (π.χ. δυσλειτουργίες λόγω χαμηλού επιπέδου συντήρησης) καθώς και επιχειρησιακά θέματα (π.χ. εξοικείωση / εκπαίδευση του πληρώματος ή άγνοια δυσλειτουργιών). Τα τελευταία χρόνια, οι ελλείψεις ISM κατατάσσονται σταθερά ως το πιο κοινό ζήτημα κράτησης κατά την κράτηση πλοίων.
Ο DNV συνιστά στις εταιρείες να διεξάγουν αναλύσεις βασικών αιτίων, συμπεριλαμβανομένων διορθωτικών και προληπτικών ενεργειών, για μεμονωμένες ελλείψεις PSC. Αυτά τα δεδομένα, οι στατιστικές και οι προκύπτουσες ανάγκες βελτίωσης θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις ετήσιες επισκοπήσεις διαχείρισης για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter