Κυρ06302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα μέλη της INTERCARGO επιτυγχάνουν λιγότερες ελλείψεις και κρατήσεις, παρά την παγκόσμια αναταραχή

intercargo 00

Τα πλοία ξηρού χύδην νηολογημένα από την INTERCARGO συνεχίζουν να ξεπερνούν τον μέσο όρο του κλάδου τόσο σε ελλείψεις όσο και σε κρατήσεις, όπως επισημαίνεται στην τελευταία Έκθεση Συγκριτικής αξιολόγησης INTERCARGO για τις εταιρείες μεταφοράς χύδην φορτίου.
Η έκθεση αναλύει μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική αναταραχή λόγω της ουκρανικής κρίσης και αδιάκριτων επιθέσεων σε εμπορικά πλοία που πλέουν νόμιμα μέσω των διεθνών υδάτων στον Κόλπο του Άντεν και στην Ερυθρά Θάλασσα, που οδήγησαν σε τραυματισμούς και θανάτους αθώων ναυτικών. Τονίζει επίσης την επείγουσα ανάγκη όλων των ενδιαφερόμενων μερών να επικεντρωθούν πραγματικά στην ασφάλεια των ναυτικών και να εξαλείψουν την εμφάνιση τέτοιων απειλών.
Η αναφορά συγκριτικής αξιολόγησης Bulk Carriers 2023-2024 περιγράφει λεπτομερώς τα ποσοστά κράτησης και τις ελλείψεις ανά επιθεώρηση σε όλα τα κράτη σημαίας, τον έλεγχο κράτους λιμένα, την κατηγορία και τις λέσχες P&I, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες δεδομένα συγκριτικής αξιολόγησης και μια ανασκόπηση των τρεχόντων αρνητικών δεικτών απόδοσης σε όλο τον τομέα.
Τα νηολογημένα πλοία της INTERCARGO επιδεικνύουν σταθερά καλύτερες επιδόσεις στα ποσοστά κράτησης (DTR) και στις ελλείψεις ανά επιθεώρηση (DPI) σε σύγκριση με τον παγκόσμιο στόλο ξηρού χύδην φορτίου, με την έκθεση να δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να συγκρίνουν τις δικές τους επιδόσεις έναντι των βιομηχανικών προτύπων.
Το 2023, το DTR μειώθηκε για τον στόλο ξηρού χύδην φορτίου παγκοσμίως, ενώ το DPI παρουσίασε ελαφρά αύξηση σε ολόκληρο τον κλάδο. Στατιστικά στοιχεία από εννέα περιφερειακές αρχές PSC και δύο εθνικά καθεστώτα PSC δείχνουν ότι τα πλοία στα λιμάνια της Αυστραλίας έχουν το υψηλότερο ποσοστό DPI, με την AMSA να αναφέρει ποσοστό 3,92% σε σύγκριση με το μέσο όρο του 2,00%. Η AMSA έχει επίσης το υψηλότερο DTR στο 4,50%, έναντι μέσου όρου 1,90%. Τα φορτηγά χύδην φορτίου στις περιοχές του Μνημονίου Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, του Παρισιού και του Τόκιο έχουν υψηλότερα από τα μέσα κράτησης ποσοστά. Το Μνημόνιο Συνεργασίας του Τόκιο διεξήγαγε σχεδόν 15.000 επιθεωρήσεις, τις υψηλότερες μεταξύ των περιοχών, ακολουθούμενες από τα Μνημόνια Συνεργασίας του Παρισιού και της Βίνα Ντελ Μαρ με περίπου 3.800 επιθεωρήσεις το καθένα.
Η INTERCARGO είναι αφοσιωμένη στην επιχειρησιακή αριστεία στα πρότυπα ασφάλειας, ασφάλειας, υγείας και περιβάλλοντος, διατηρώντας μια πολιτική ποιότητας που υπερβαίνει τα πρότυπα του κλάδου. Το 2023, η INTERCARGO πέτυχε μέλος ρεκόρ, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο του παγκόσμιου στόλου ξηρού φορτίου χύδην κατά νεκρό βάρος. Η INTERCARGO συνεχίζει να προωθεί τις βέλτιστες πρακτικές για τον κλάδο, όπως αποδεικνύεται από την έναρξη του εθελοντικού συστήματος αυτοαξιολόγησης DryBMS αυτή την άνοιξη και τον ηγετικό του ρόλο στη διαμόρφωση του εθελοντικού συστήματος αυτοαξιολόγησης DryBMS.
Ο Αντιπρόεδρος της INTERCARGO, Σπύρος Ταράσης, επαίνεσε τα μέλη της INTERCARGO για τη συνεχή επιδίωξή τους για λειτουργική αριστεία, είπε ότι «το σήμα ποιότητας INTERCARGO είναι ευρέως αναγνωρισμένο στον κλάδο. Επαινώ τα μέλη που βοήθησαν στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ένωσης».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter