Σαβ09282024

Last updateΣαβ, 28 Σεπ 2024 3pm

Το ΝΕΕ για την ημέρα του ναυτικού

0ΝΕΕ4

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Nαυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος με αφορμή το εορτασμό της ημέρας του ναυτικού σημειώνει τα ακόλουθα:


«50.000 πλοία πλέουν καθημερινά τις θάλασσες του κόσμου, μεταφέροντας αγαθά που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών.
Για την αποτελεσματική, οικονομική και ασφαλή μεταφορά προϊόντων και πρώτων υλών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, εργάζονται καθημερινά 1,9 εκατομμύρια ναυτικοί (ICS & BIMCO, 2021) [1] στον παγκόσμιο στόλο.
Μεταξύ αυτών, οι 15.287 Έλληνες ναυτικοί (EMSA, 2024) αποτελούν τους δικούς μας καθημερινούς ήρωες. Οι Έλληνες ναυτικοί στελεχώνουν τα ελληνόκτητα -και όχι μόνο- πλοία ενώ διακρίνονται για την ικανότητα και τη ναυτοσύνη τους, κερδίζοντας τον σεβασμό της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς των ανδρών και γυναικών που εργάζονται ακούραστα, στο διεθνές εμπόριο, στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην κοινωνία των πολιτών.
Σημειώνεται πως η Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού γιορτάζεται κάθε χρόνο -από το 2010- την 25η Ιουνίου, έπειτα από πρόταση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.
Χρόνια πολλά!»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter