Σαβ09282024

Last updateΣαβ, 28 Σεπ 2024 3pm

«Ημέρα» των ναυτικών

0naytikoi

Κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου, η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα εορτάζει τους ναυτικούς, οι οποίοι παραδίδουν το 90% του συνόλου του διεθνούς εμπορίου. Ο ΙΜΟ έχει αφιερώσει τη φετινή Ημέρα του Ναυτικού στο θέμα της ασφάλειας. Για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση, ο ΙΜΟ ξεκίνησε μια εκστρατεία hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εστιάζοντας στην ασφάλεια στη θάλασσα και οι ναυτικοί καλούνται να μοιραστούν φωτογραφίες και συμβουλές με την ετικέτα #SafetyTipsAtSea στο κοινωνικό δίκτυο της προτίμησής τους.
«Οι ναυτικοί από όλο τον κόσμο παρέχουν μια ζωτική πηγή εισοδήματος στις οικογένειές τους πίσω στην πατρίδα τους, ενώ βρίσκονται σε μεγάλα ταξίδια στη θάλασσα. Ας τους χαιρετίσουμε μαζί για το ουσιαστικό έργο τους και ας υποστηρίξουμε την ασφάλειά τους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε δήλωσή του. «Χωρίς αυτούς, ο κόσμος δεν θα ήταν σε θέση να μεταφέρει τις μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων που χρειάζονται οι κοινωνίες για να επιβιώσουν».
Ο Γκουτέρες ζήτησε επίσης να τερματιστούν οι «σοβαρές απειλές» που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί κοντά στο Κέρας της Αφρικής, τον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι αεροπειρατείες και οι πυραυλικές επιθέσεις των Χούτι έχουν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων από το περασμένο φθινόπωρο. Ο ΙΜΟ αναφέρει ότι τέσσερις ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις των Χούτι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.
«Οι επιθέσεις σε διεθνείς ναυτιλιακές οδούς και οι πράξεις πειρατείας είναι απαράδεκτες», είπε. «Τα πλοία και οι ναυτικοί δεν πρέπει να κρατούνται όμηροι. Οι ναυτικοί δεν πρέπει να είναι παράπλευρα θύματα σε ευρύτερες γεωπολιτικές συγκρούσεις».
Ο ΙΜΟ ζήτησε επίσης την άμεση απελευθέρωση του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Galaxy Leader, το οποίο κρατείται αιχμάλωτο από τις δυνάμεις των Χούτι για περισσότερους από οκτώ μήνες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter