Σαβ09282024

Last updateΣαβ, 28 Σεπ 2024 3pm

IMO: Επικαιροποιήθηκε ο κανονισμός για τους πιλότους

0pilot 1

Η Υποεπιτροπή του ΙΜΟ για τη Ναυσιπλοΐα, τις Επικοινωνίες και την Έρευνα και Διάσωση συνεδρίασε νωρίτερα αυτό το μήνα στην έδρα του ΙΜΟ στο Λονδίνο κάλυψε μια σειρά βασικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των ναυτικών πιλότων, της βελτίωσης της ασφάλειας και της ακεραιότητας του AIS και της διάδοσης πληροφοριών μέσω πολλαπλών αναγνωρισμένων κινητών δορυφορικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συστήματος Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS). Για να βελτιωθεί η συμμόρφωση και να αντιμετωπιστούν οι ασυνέπειες και οι ασάφειες στους υφιστάμενους κανονισμούς, η υποεπιτροπή οριστικοποίησε σχέδια τροποποιήσεων του κανονισμού V/23 της SOLAS και των συναφών πράξεων σχετικά με την ασφάλεια των ρυθμίσεων μεταφοράς χειριστών.
Η υποεπιτροπή οριστικοποίησε επίσης σχέδιο ψηφίσματος της MSC σχετικά με τα πρότυπα επιδόσεων για τις ρυθμίσεις μεταφοράς χειριστών, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών απαιτήσεων για το σχεδιασμό, την κατασκευή, την κατασκευή, την αρματωσιά, την εγκατάσταση κυλίνδρων βαρούλκου πλοηγού, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την επιθεώρηση και συντήρηση επί του σκάφους, την εξοικείωση και την έγκριση σε σχέση με τις ρυθμίσεις μεταφοράς χειριστή που απαιτούνται βάσει του κανονισμού V/23 της SOLAS.
Επιπλέον, η υποεπιτροπή οριστικοποίησε σχέδιο εγκυκλίου της MSC σχετικά με την εθελοντική έγκαιρη εφαρμογή των τροποποιήσεων του κανονισμού V/23 της SOLAS σχετικά με τις ρυθμίσεις μεταφοράς πιλότων.
Όλα τα παραπάνω θα υποβληθούν στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (MSC 109) τον Δεκέμβριο του 2024, με σκοπό την έγκρισή τους.
Παρόλο που αυτές οι τροποποιήσεις θέτουν πρόσθετες απαιτήσεις στους πλοιοκτήτες, έρχονται να αντιμετωπίσουν ορισμένα μακροχρόνια ζητήματα που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις λειτουργίες των πλοίων και, ως εκ τούτου, είναι η άποψη της BIMCO ότι οι πλοιοκτήτες τελικά θα ωφεληθούν. Το πιο σημαντικό μεταξύ αυτών είναι η εγγύηση της ασφάλειας όλου του προσωπικού που επιβιβάζεται στο πλοίο.

ΙΜΟ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter