Τρι06182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Public Threat Circular

0σκαφ

Ο Ambrey εξέδωσε χθες μια «δημόσια εγκύκλιο απειλής» που παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες και προειδοποιήσεις με βάση την ανάλυσή της για το περιστατικό με το bulker Tutor. Το Tutor γίνεται το τρίτο σκάφος που εγκαταλείπεται μετά από επίθεση που προκάλεσε σοβαρές ζημιές και ως αποτέλεσμα, οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας έχουν εκδώσει αυξημένες προειδοποιήσεις και συμβουλεύουν την επανεξέταση των διελεύσεων της περιοχής. Στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά στα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούν οι Χούθι με έμφαση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους που αυτά φέρουν. Επίσης τονίζεται ο κίνδυνος από «καμουφλαρισμένα» αλιευτικά σκάφη και το γεγονός ότι οι Χούθι τοποθετούν ανδρείκελα στις βάρκες σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν την απειλή. Αναφέρει επίσης ότι σε προηγούμενα περιστατικά ένα δεύτερο skiff ήταν στην περιοχή και πιστεύεται ότι έλεγχε το ραδιοελεγχόμενο σκάφος.
Ο Ambrey αναφέρει ότι ένα από τα επιθετικά σκάφη ξεβράστηκε κοντά στο στενό Bab al Mandeb τον Ιανουάριο του 2024. Διαπιστώθηκε ότι περιέχουν 25 κιλά εκρηκτικών C4 και 50 κιλά TNT. Είχε τρεις ηλεκτρονικούς διακόπτες που χρησιμοποιούσαν διακόπτες επαφής για την έκρηξη.
Με βάση αυτή την πρώτη επιτυχημένη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου, ο Ambrey συμβουλεύει τα πλοία να επανεξετάσουν το επίπεδο απειλής τους και ότι συνιστάται στα πλοία υψηλού κινδύνου να επανεξετάσουν το ταξίδι τους και την αλλαγή δρομολογίου. Συνιστούν επίσης ότι τα πληρώματα θα πρέπει να έχουν ένα ασφαλές σημείο συγκέντρωσης πολύ πάνω από την ίσαλο γραμμή και μακριά από εξωτερικούς τοίχους. Όλες οι κινήσεις του καταστρώματος θα πρέπει να σταματήσουν εντός των περιοχών γύρω από την Υεμένη και οι μεταδόσεις AIS και άλλα σήματα θα πρέπει να σταματήσουν εάν εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter