Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Πρόεδρος του ICS Emanuele Grimaldi τιμήθηκε στα ESG Shipping Awards

0Emanuele Grimaldi67

Στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi, απονεμήθηκε το Τιμητικό Βραβείο Αναγνώρισης στα ESG Shipping Awards σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Η δεύτερη ετήσια τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Grand Hyatt στην Αθήνα στις 20 Μαΐου.
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Grimaldi δήλωσε:
"Η αναγνώριση ως σημαντικός συντελεστής στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία είναι πραγματικά τιμή και αισθάνομαι προνομιούχος που στέκομαι εδώ μπροστά σας ... Θα ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να ευχαριστήσω τη ναυτιλιακή κοινότητα της Ελλάδας για τη στήριξη που δείξατε στο Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας. Χάρη στην υποστήριξη και τη δέσμευσή σας, προχωράμε στο έργο μας για να διαμορφώσουμε το μέλλον της ναυτιλίας ».
Οι περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και σχετικοί με τη διακυβέρνηση παράγοντες και ο αντίκτυπος που θα έχουν στο έργο μας και στη λήψη αποφάσεων καθώς πλοηγούμαστε στο μέλλον γίνονται όλο και πιο σημαντικοί, και δικαίως».
Τα ESG Shipping Awards καθιερώθηκαν για να γιορτάσουν τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα των εταιρειών της ναυτιλιακής βιομηχανίας παγκοσμίως που επιδεικνύουν αξιοσημείωτη δέσμευση για βιωσιμότητα και υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Τα βραβεία, που διοργανώνονται από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στοχεύουν στην προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και της συνεργασίας εντός της ναυτιλιακής βιομηχανίας, προωθώντας παράλληλα τη λήψη δεοντολογικών, κοινωνικά και περιβαλλοντικά συνειδητών αποφάσεων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Grimaldi σχολίασε πόσο έχει προχωρήσει ο κλάδος στον τομέα του ESG:
«Πρέπει να τονίσω ότι ακόμη και ελλείψει επίσημης στρατηγικής ESG, πολλές ναυτιλιακές εταιρείες εργάζονται ήδη για την εκπλήρωση ορισμένων παραγόντων ESG. Η προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στον χώρο εργασίας, η
εφαρμογή βιώσιμης ανακύκλωσης πλοίων, η προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι μόνο μερικά παραδείγματα της καλής δουλειάς που βλέπω».
Ο κ. Grimaldi κατέληξε:
«Η ιεράρχηση των παραγόντων ESG έχει απλώς καλή επιχειρηματική λογική... Είμαστε όλοι σε ένα ταξίδι και πιστεύω ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Για τα επόμενα βήματά μας πρέπει να θυμόμαστε ότι το ESG θα αποτελέσει επίσης σημαντικό μέρος αυτού του ταξιδιού. Υπό το πρίσμα του καλού έργου που έχει ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει να είμαστε πιο ηχηροί σχετικά με αυτό που ήδη κάνουμε. Η προνοητικότητά μας δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί όσον αφορά τη σκληρή δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις δεσμεύσεις για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση και καταβάλλονται προσπάθειες για την αξιοποίηση αυτού του στόχου.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter