Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην e-πλατφόρμα Alibaba η CMA-CGM αλλά και η MAERSK

CMA CGM Marco Polo HongKong 2012 11 121

Μνημόνιο συνεργασίας με την e-πλατφόρμα Alibaba υπέγραψε η CMA-CGM για online booking services. Το ενδιαφέρον της Γαλλικών συμφερόντων εταιρίας εστιάζει σε Μεσόγειο και Αδριατική μέσω των CMA CGM MEX 1 και CMA CGM BEX. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα τη συνεργασία της, που έχει ξεκινήσει ήδη από το Δεκέμβρη πέρσι, με την e-πλατφόρμα Alibaba ανακοίνωσε και η MAERSK Line. Πρόσφατα σχετικά από την πλευρά των forwarders εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την τάση των ναυτιλιακών εταιριών να προσφέρουν μία εναλλακτική λύση για άμεσες κρατήσεις θέσεων στα πλοία τους.

Προβληματισμός που θα ενταθεί ακόμη περισσότερο καθώς οι δύο εταιρίες, εν προκειμένω η CMA-CGM και η MAERSK Line «πατάνε» επάνω σε διαφορετικές «συμμαχίες» η οποίες και πρόκειται να «ναυμαχίσουν» το προσεχές διάστημα στις γραμμές της Ασίας-Ευρώπης και όχι μόνο.

Οι forwarders μετά τη νέα ανακοίνωση βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς είναι προφανές ότι το διεθνές εμπόριο θα αναζητήσει διεξόδους για μείωση των χρεώσεων στο booking κάτι που φαίνεται ότι πιθανώς θα συμβεί με το online booking services της e-πλατφόρμα Alibaba.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter