Πεμ05162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο «χορό των διαλύσεων» και τα chemical tankers

BowFagus

Καθοριστικός φαίνεται ότι θα είναι ο φετινός Σεπτέμβριος και για τον τομέα των chemical tankers καθώς η εφαρμογή της Ballast Water Management Convention και η μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων (sulphur cap) κατά 0,5% θα «προσδιορίσουν» ποια πλοία του τομέα θα βάλουν ρότα για τα διαλυτήρια.

Στοιχεία εκτιμήσεων του Drewry κάνουν λόγο για αύξηση τιμών διαλύσεων για τον τομέα σε εύρος τριετίας από της εφαρμογής των προαναφερόμενων μέτρων για το περιβάλλον που ως γνωστόν θα επηρεάσουν ένα μεγάλο αριθμό πλοίων όλων των τύπων από τον παγκόσμιο στόλο.

Οι συζητήσεις και οι εκτιμήσεις για τις διαλύσεις πλοίων όλων των κατηγοριών που βέβαια εμπεριέχουν και την εν λόγω κατηγορία των chemical tankers καλά κρατούν με τα νεότερα να θέλουν να καταγράφεται επιτάχυνση στις διαλύσεις από το 2020 και μετά αν και οι επιπτώσεις στον εν λόγω τομέα μάλλον εκτιμώνται περιορισμένες καθώς τα μεγάλης και μέσης ηλικίας πλοία είναι της τάξης των 10,000 dwt. Να σημειωθεί ότι ο τομέας εμφάνισε ανάπτυξη κατά 5,2% το 2016 ενώ εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 3,3% το τρέχον έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter