Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα «σκαριά» έρευνες για το cybersecurity

CyberSecurity

Καθώς το πρώτο επιτυχές πείραμα «χειρισμού» εξ αποστάσεως πλοίου αποτελεί γεγονός οι έρευνες εφ όλων των πτυχών του cybersecurity είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα εσχάτως στο ερευνητικό μέρος ενεπλάκη ενεργά και το American Bureau of Shipping (ABS) με το Maritime Security Centre (MSC).

Να σημειωθεί ότι η είσοδος της τεχνολογίας των υπολογιστών σε όλη την γκάμα των εφαρμογών της ναυτιλίας αλλά και της διαχείρισης φορτίων και λιμένων έχει οδηγήσει τους αναλυτές των κινδύνων να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες «κυβερνο-επιθέσεις» αλλά ακόμη και «πειρατικές επιθέσεις» με τεχνολογικά όπλα.

Ήδη φορείς της παγκόσμιας ναυτιλία έχουν εκδώσει τις πρώτες οδηγίες αλλά εκτιμάται ότι η εμπλοκή των νηογνωμόνων και των εξειδικευμένων επιστημονικών φορέων και ινστιτούτων θα συμβάλει τάχιστα στην περαιτέρω θωράκιση των συστημάτων που ήδη είναι σε χρήση.

Βέβαια μεγάλος λόγος γίνεται παράλληλα και για τα στελέχη που χειρίζονται τις συσκευές όσον αφορά στις προθέσεις τους αλλά και την διαφύλαξη των «μυστικών» δικλείδων ασφαλείας που η κάθε εταιρία έχει θέσει.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter