Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυπηγήσεις: Συρρίκνωση εν Ασία;

Kobe Kawasaki Shipbuilding Co02ds3200

Στο μικροσκόπιο των αναλυτών του τομέα των ναυπηγήσεων και γενικότερα της ναυπηγικής βιομηχανίας βρίσκεται ολόκληρη η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αιτία τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας για τις ναυπηγικές μονάδες της Ν. Κορέας και τις προσπάθειες συνένωσης αλλά και εσχάτων στοιχεία από την Ιαπωνία με πλέον πρόσφατη περίπτωση στοιχεία, στα οποία αναφέρθηκε το Reuters, που θέλουν την Mitsubishi να συρρικνώνει τον ελ λόγω τομέα.

Με τις συζητήσεις για υπερπαραγωγή τονάζ να μην έχουν ακόμη καταλαγιάσει και την διαφαινόμενη «νέα» κρίση σε τομείς της ναυτιλίας ελέω της συμπεριφοράς των αγορών σε παγκόσμια κλίμακα οι Ασιατικές μονάδες μάλλον εισέρχονται σε μία νέα περίοδο.

Η οποία κατά τους αναλυτές δεν φαίνεται ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που γέννησαν οι μαζικές παραγγελίες της περασμένης διετίας για μεγάλης μεταφορικής ικανότητας πλοία.

Με δεδομένη την απόφαση της MAERSK να σταματήσει να δίνει νέες παραγγελίες αλλά και να στραφεί στις αγορές από «δεύτερο χέρι» οι αναλυτές εικάζουν ότι η κρίση που μπορεί να «κτυπήσει την πόρτα» και άλλων ναυτιλιακών εταιριών- που τα οικονομικά τους δεν είναι καλά- θα αποτελέσει τροχοπέδη όχι μόνο ανάπτυξης αλλά και διατήρησης των υπαρχουσών μονάδων.

Να σημειωθεί ότι η φημολογία γύρω από την Mitsubishi και την Kawasaki καλά κρατούν με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλά σενάρια για τις μελλοντικές επιλογές των Ιαπωνικών γιγάντων τα οποία ωστόσο ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter