Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανακτώνται εμπορεύματα πλοίων της Hanjin

Hanjin Shipping 9966

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου εκτιμά η κυβέρνησης της Νότιας Κορέας ότι θα έχει ανακτηθεί σχεδόν το 90% των εμπορευμάτων που έχουν παγιδευτεί σε πλοία της Hanjin. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας φαίνεται ότι θα παράσχει βοήθεια ύψους 145 εκατομμυρίων δολαρίων προς την εταιρία με στόχο να «βελτιώσει» την κρίση στα logistics σε συνεργασία και οικονομική υποστήριξη και από άλλες Νοτιοκορεάτικες εταιρίες.

Ωστόσο η αναστάτωση που έχει προκληθεί ήδη αποτελεί αντικείμενο προς εξέταση από τους ειδικούς αναλυτές καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα τέτοιο «φαινόμενο» βρίσκεται σε εξέλιξη με τους παραλήπτες των εμπορευμάτων να βρίσκονται έως και σε κατάσταση «πανικού» δεδομένου ότι τα εμπορευματοκιβώτια αφ ενός είναι παγιδευμένα από την αρχή της κρίσης και αφ ετέρου υπάρχει και ένας άλλος μεγάλος αριθμός εμπορευματοκιβωτίων που αφορούν μεταφορτώσεις κλπ.

Η χαοτική κατάσταση που προέκυψε χαρακτηρίστηκε ήδη πρωτοφανής με τις λοιπές εταιρίες του τομέα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αλλά και επανεξέτασης των σεναρίων κρίσης.

Αναλυτές αναφέρουν ήδη ότι ο τομέα των εμπορευματοκιβωτίων στην μετά Hanjin εποχή δεν θα είναι ο ίδιος καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με κορυφαία τη «διάσπαση» της MAERSK, την επανεξέταση των ναυπηγικών σχεδίων αλλά και την αναδιαμόρφωση της αγοράς μεταξύ των «μικρότερων παικτών» σε παγκόσμια κλίμακα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter