Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μια δίχρονη κρίση;

Hanjin Shippings 13100 TEU Vessel Hanjin Sooho 700x467

Ταλανίζει τους αναλυτές η πρόσφατη κατάρρευση της Hanjin ως προς τις διαστάσεις που μπορεί να προσλάβει μία «κρίση» στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων. Ουσιαστικά η «βίαιη απόσυρση» μερικών εκατομμυρίων TEU’s αντί να επιφέρει πανικό επέφερε χαμόγελα καθώς οι ναύλοι ανέβηκαν και η αγορά γρήγορα φάνηκε να εξισορροπεί σε συγκυρία μάλιστα όπου φορτωτές και παραλήπτες φορτίων, που κομίζονταν με πλοία της Hanjin ,εξακολουθούν να αναζητούν μεθόδους διάθεσης των φορτίων έστω και με σοβαρή καθυστέρηση.

Με φόντο τις εκτιμήσεις για την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης σε τονάζ και TEU’s δεν θα είναι «ισοσκελισμένο» όσο θα ήθελαν αναλυτές και υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων και μάλιστα όταν οι ρυθμοί απόσυρσης δεν δείχνουν επιταχυνόμενοι.

Και τούτο για μία σειρά λόγους που έχουν να κάνουν με τις ισορροπίες στον τομέα του scrap.

Οι εκτιμήσεις των παραμέτρων που προσδιορίζουν το διαμορφούμενο σκηνικό ωθεί αναλυτές να υποστηρίξουν ότι η προσεχής διετία θα είναι διετία «κρίσης» μέσα από την οποία θα «διαβούν» οι συμμαχίες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter