Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ξιφομαχίες» αναλυτών αν η Hanjin είναι κάτι ανάλογο της Lehman

hanjin1 650 650 84

Οι αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων που προσομοίασαν την περίπτωση της Hanjin με την γνωστή υπόθεση της Lehman έφερε σε αντιπαράθεση αναλυτές και «οικονομικούς παρατηρητές» ήδη.

Όπως υποστηρίζει ο executive consultant Tan Hua Joo της Alphaliner η υπόθεση της Hanjin μπορεί να έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό σοκ στον τομέα ωστόσο απορρίπτει ότι η υπόθεση της Hanjin είναι η απαρχή της κατάρρευσης του συγκεκριμένου τομέα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Να σημειωθεί ότι το 48ωρο που προηγήθηκε υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων που αναπαρήγαγαν την «τοποθέτηση» οικονομικού κατά κύριο λόγο ειδησεογραφικού πρακτορείου ότι η εν λόγω υπόθεση είναι κάτι ανάλογο της Lehman.
Να σημειωθεί ότι πολλοί αναλυτές έχουν εκθέσει τους προβληματισμούς τους για το γιγαντισμό των συμμαχιών και τους κινδύνους έκθεσή τους , κυρίως με τις παραγγελίες νεότευκτων μεγάλης μεταφορικής ικανότητας πλοίων, σε σχέση και με σύγκριση με τις συμπεριφορές της διεθνούς αγοράς. Τα πρώτα απόνερα πάντως αφορούσαν στην αύξηση των ναύλων εξ αιτίας του κενού που δημιούργησε η Hanjin αλλά και του μπλοκαρίσματος εμπορευματοκιβωτίων επι των πλοίων της που δημιούργησαν ζημίες κυρίως από τις καθυστερήσεις παράδοσης αγαθών (ρήτρες). Να σημειωθεί τέλος ότι η Tuscor Lloyds έδωσε στη δημοσιότητα γράφημα στο οποίο για τους ειδικούς του τομέα η εικόνα γίνεται καθαρή ως προς την εν λόγω εταιρία που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter