Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ψάχνουν να βρουν μέρος των 100 δις δολ. για το κλίμα, από τη ναυτιλία

ship smoke

To Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και ζητά την οριοθέτηση συγκεκριμένων στόχων μείωσης εκπομπών από την αεροπορική βιομηχανία και τη ναυτιλία. Οι στόχοι θα πρέπει να έχουν ορισθεί μέχρι το τέλος του 2016 σε συνεργασία με τον ICAO και τον ΙΜΟ, τονίζει το ΕΚ. Παράλληλα εκτιμά ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες έτσι ώστε να εξευρεθούν τα 100 δις δολ. Σεχίρ το 2020 για την χρηματοδότηση της προσπάθειας κατά της κλιματικής αλλαγής και τα ποσά που υπολείπονται από το στόχο αυτό θα μπορούν αν εξευρεθούν από την αεροπορία, τη ναυτιλία αλλά και ένα φάρος το σύστημα εμπορίας ρύπων. Σημειώνεται ότι στο κείμενο της συμφωνίας του Παρισιού δεν υπάρχει καμία αναφορά στη ναυτιλία.

Οι διεθνείς φορείς της ναυτιλίας ζητούσαν να υπήρχε στο τελικό κείμενο της συμφωνίας του Παρισιού συγκεκριμένη αναφορά για την μείωση των εκπομπών CO2 από τα πλοία με ένα χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνούνταν σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Η μη αναφορά τελικά εμπεριέχει τον κίνδυνο να αρχίσουν πάλι οι πρωτοβουλίες για τη λήψη μέτρων σε περιφερειακό επίπεδο κάτι που η διεθνής ναυτιλία δεν θα το ήθελε καθώς σημαίνει πλήγμα στον υγιή ανταγωνισμό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter