Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαρομετρικό χαμηλό «βλέπει» η ΠΝΟ στα περί απασχόλησης

xalas

Δεν «βλέπει να περνάει» το πλαίσιο πρότασης για την αύξηση της απασχόλησης στα πλοία ο γ.γ. της Π.Ν.Ο., Ι. Χαλάς. Σε δήλωσή του στο capital.gr μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η θέση των συνδικαλιστών ναυτικών είναι αντίθετη με τις προθέσεις της κυβέρνησης και το πλαίσιο που μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από τους εφοπλιστές. Μάλιστα θέτει και θέμα ελληνικής νομοθεσίας σημειώνοντας πως σε κράτη όπως η Ελλάδα, όπου υπάρχει σύμβαση με καλύτερους όρους σε καμία περίπτωση δεν μπορεί οι όροι αυτοί να πειραχτούν και να χειροτερεύσουν επισημαίνοντας ότι η MLC είναι ξεκάθαρη και στο προοίμιο και στο κείμενό της αναφέροντας ότι δεν μπορούν να διαταραχθούν προς το χειρότερο οι σχέσεις εργασίας παραπέμποντας ωστόσο το όλο ζήτημα στους νομικούς.

Εκ των πραγμάτων διαφαίνεται ότι η «διάσταση απόψεων» μεταξύ υπουργείου και ναυτεργασίας στο πλαίσιο που έχει τεθεί προς συζήτηση δημιουργεί δεδομένα στο διάλογο που έχει ξεκινήσει από των Ποσειδωνίων και εντεύθεν για την ανάπτυξη της απασχόλησης στα κατώτερα πληρώματα στα φορτηγά πλοία.

Να υπενθυμιστεί ότι η πλευρά του εφοπλισμού στο εν λόγω ζήτημα, που ήγειρε πρόσφατα σχετικά ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας περί αύξησης της απασχόλησης στα πλοία, έχει τονίζει ότι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας εντός και εκτός Ε.Ε. είναι ο βασικός γνώμονας όπως χθες με δήλωσή του επανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θ. Βενιάμης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter