Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ακύρωσε μια ακόμη παραγγελία πλοίου η Euroseas

euroseas48b

Η Euroseas, η εισηγμένη στον NASDAQ ναυτιλιακή εταιρεία του Αριστείδη Πίττα, προχώρησε στην ακύρωση του συμβολαίου για την ναυπήγηση ενός Ultramax drybulk πλοίου, το Hull Number DY 161, που ήταν υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Dayang αλλά καθυστέρησε η παράδοση. Η εταιρεία θα έπρεπε να το παραλάβει από τα ναυπηγεία τον προηγούμενο Αύγουστο.

Η Euroseas έχει ζητήσει επιστροφή των προκαταβολών και η υπόθεση πήγε στην διαιτησία.

Σημειώνεται ότι η Euroseas ακύρωσε παλαιότερα, ένα ακόμη συμβόλαιο κατασκευής με το ίδιο ναυπηγεία πάλι για λόγους καθυστερήσεων την παράδοση του πλοίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Αριστείδη Πίττα από τις δυο υποθέσεις προϋπολογίζει ότι τα ναυπηγεία θα τις επιστρέψουν 18 εκατ. δολ. τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη του στόλου της. Η Euroseas έχει υπό ναυπήγηση ένα ακόμη πλοίο ένα kamsarmax στα ναυπηγεία YZJ για παράδοση το πρώτο τρίμηνο του 2018. Μέχρι τέλους του 2016 έχει οψιόν είτε να κατασκευάσει το πλοίο είτε να επιλέξει να κατασκευάσει ένα άλλο διαφορετικού τύπου με την αξιοποίηση της προκαταβολής (2,77 εκατ. δολ.) ή να αγοράσει ένα διαφορετικό πλοίο από τα ναυπηγεία ή να ακυρώσει την παραγγελία χωρίς επιπλέον κόστος

Η Euroseas έχει ένα στόλο από 12 πλοία εκ των οποίων πέντε Bulk carrier και επτά containerships.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter