Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκρηξη ναύλων μέχρι και 42% προκάλεσε η πτώχευση της Hanjin

HanjinSpain

Οι ναύλοι στα containerships στην spot αγορά στις σημαντικότερες γραμμές από την Ασία εκτινάχθηκαν κατά 42% σε μία ημέρα σαν συνέχεια της πτώχευσης της Hanjin Shipping, σύμφωνα με τον World Container Index (WCI) του Drewry.

Όπως αναφέρει ο Drewry Maritime Research ο ναύλος αυξήθηκε κατά 42% στα 1.674 δολ για 40ft container στην γραμμή Shanghai-Los Angeles, κατά 19% στα 2.151 δολ στη γραμμή Shanghai-New York και κατά 39% στα 1.826 δολ στη γραμμή Shanghai-Rotterdam!

Οι ξαφνικές και απρόβλεπτες κινήσεις των ναύλων δεν είναι καινούριο φαινόμενο στην βιομηχανία εμπορευματοκιβωτίων. Μια σημαντική αναταραχή από την πλευρά της προσφοράς, μπορεί να προκαλέσει προσωρινή αστάθεια τιμών σχολιάζει ο Richard Heath, γενικός διευθυντής της WCI.

Η πτώχευση της Hanjin σημαίνει σοκ για την αγορά και ορισμένοι από τους φορτωτές μας ζήτησαν σχέδια έκτακτης ανάγκης και να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού τους, δήλωσε ο Philip Damas, director του Drewry. Στο πλαίσιο αυτό ο Drewry θα πραγματοποιήσει ελεύθερο webinar για τους εξαγωγείς και εισαγωγείς στις 26 Σεπτεμβρίου με την επωνυμία «Code Red»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter