Πεμ05162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διέξοδος από τα πρόστιμα (;)

Six Shipping Carriers Participate in Port of Los Angeles Environmental Ship Index

Στο ενδεχόμενο οι αρμόδιες για ζητήματα antitrust αρχές της ΕΕ να δεχθούν πρόταση από μία μεγάλη ομάδα ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για την οριστικοποίηση του πλαισίου που αφορά στο τιμολογιακό των υπηρεσιών αναφέρθηκε το πρακτορείο Reuters. Να σημειωθεί ότι οι Global Carriers (G.C.) την τελευταία και πλέον πενταετία είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των εν λόγω αρχών για τις τιμολογιακές τους ανακοινώσεις αλλά και τις φλάτ αυξήσεις εξ αιτίας των οποίων είχε σημάνει συναγερμός τόσο στην ΕΕ όσο και στις αρμόδιες αρχές της Κίνας.

Αν οι πληροφορίες ευσταθούν για συζητήσεις προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης ενός πλαισίου τότε είναι πιθανόν να βρεθεί «διέξοδος από τα πρόστιμα» που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να επιβάλουν οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την διασφάλιση των όρων του ανταγωνισμού.

Αναλυτές παρατηρούσαν πάντως πως οι δημιουργία των συμμαχιών έχουν αλλάξει άρδην τα πράγματα αλλά και τις βασικές παραμέτρους που στο παρελθόν καθόριζαν όρους του ανταγωνιστικού πλαισίου που τώρα διαμορφώνεται μεταξύ των συμμαχιών και όσων ακόμη εταιριών δεν έχουν προσδέσεις το άρμα τους στις συμμαχίες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter