Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέες συμφωνίες υπέγραψε η ΗΕΜΕΧΡΟ στα Ποσειδώνια 2016

HEMEXPO STAND

Την ευκαιρία να επεκτείνει περαιτέρω τους επιχειρηματικούς ορίζοντες των εταιρειών μελών της, είχε κατά τη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2016, η HEMEXPO.

Οι στενές εμπορικές σχέσεις που έχουν αναπτυχτεί μεταξύ των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού και της επαρχίας Zhoushan της Κίνας, επισημοποιήθηκαν μέσω μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Zhoushan.

Το μνημόνιο υπεγράφη εκ μέρους της ΗΕΜΕΧΡΟ από τον κ. Μανώλη Χειλαδάκη. Πρόκειται για το τρίτο MOU που υπογράφει η HEMEXPO με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, της ατμομηχανής της παγκόσμιας οικονομίας. Η συνεργασία με τη ναυτιλιακή κοινότητα της Κίνας έχει ήδη αποφέρει δεκάδες συμβόλαια για τις εταιρείες μέλη της HEMEXPO ενώ έχουν μπει οι βάσεις για το κλείσιμο ακόμα περισσότερων deals στο μέλλον.

Παράλληλα η ΗΕΜΕXΡΟ παρουσίασε στο CCS (Κινεζικός Νηογνώμονας) Mediterranean Committee τις εταιρείες μέλη της. Στην εκδήλωση που διεξήχθη κατά την διάρκεια της έκθεσης Ποσειδώνια, εταιρείες της ΗΕΜΕΧΡΟ πιστοποιήθηκαν από τον Κινεζικό νηογνώμονα. Γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την προώθηση των εξαγωγών προς τη Κίνα.

Οι εξελίξεις αυτές χαρακτηρίζουν τους Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού οι οποίοι από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσής τους, πριν από περίπου δύο χρόνια, επένδυσαν στην εξωστρέφεια του κλάδου.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη με τα Oman Drydocks S.A.O.C. Τα ναυπηγεία του Ομάν βρίσκονται σε μια στρατηγική θέση στο παγκόσμιο χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών, και απολαμβάνουν παγκόσμια αναγνώριση στους τομείς των επισκευών, μετασκευών πλοίων αλλά και off shore projects. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα αναπτυχθεί στους τομείς της ναυτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού. Το μνημόνιο υπεγράφη από τον κ. Σεραφείμ Κάτσικα και τον δρ. Ahmed Mohammed Al Abri, εκ μέρους των δύο πλευρών.

Ακόμα μια χώρα με την οποία η HEMEXPO έχει αναπτύξει πολύ στενούς δεσμούς είναι η Νότιος Κορέα, που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές βιομηχανίες του κόσμου. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης με τη Κορέα προκειμένου να εισέλθουν τα ελληνικά προϊόντα ναυτιλιακού εξοπλισμού στα πλοία που κατασκευάζονται στη ναυπηγεία της ασιατικής χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος της HEMEXPO Ελένη Πολυχρονοπούλου συμμετείχε στο Korean Hellenic Maritime Cooperation Forum που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων 2016.

Το σεμινάριο

Τέλος, η HEMEXPO πραγματοποίησε στις 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo σεμινάριο στο οποίο παρουσίασε τις «Smart Ship Solutions” που προτείνουν οι εταιρείες μέλη της σε ναυπηγεία και ναυτιλιακές εταιρείες. Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος οι εταιρείες Elvik, Feac Engineering, Nanophos, Olympia Electronics, Prisma Electronics, Psyctotherm και Raycap.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter