Σαβ05112024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Ετήσια Έκθεση του Committee

dry bulk

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, αναφέρεται η 81η ετήσια έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee).

Στο εισαγωγικό σημείωμα της, το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος του Committee Χ. Φαφαλιός, υπογραμμίζεται ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία μεταφέρει πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου, διότι είναι η οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη περιβαλλοντικά υπεραστική μεταφορά. Παράλληλα προσπαθεί να γίνει ακόμα πιο «πράσινη» ενώ η βελτίωση του ιστορικού ασφαλείας της συμβάλλει σημαντικά στο να έρχονται πιο κοντά οι περιοχές συναλλαγών.

Δυστυχώς όμως, όπως επισημαίνεται, η αβεβαιότητα σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα, η στασιμότητα στην Ευρώπη και η πτώση που καταγράφεται στις χώρες BRIC, λόγω των χαμηλότερων τιμών των βασικών εμπορευμάτων σημαίνει ότι ο ολοένα και μεγαλύτερος στόλος, δεν μπορεί να διαπραγματεύεται πάντα στα βέλτιστα επίπεδα αξιοποίησης και, συνεπώς, , προκαλείται ύφεση στους τομείς Dry Bulk και container.

Είναι επίσης φανερό ότι τα μεγάλα προγράμματα ναυπήγησης στον τομέα των LNG / LPG, οδηγεί σε υπερπροσφορά tonnage.

Ενώ το βιβλίο παραγγελιών συρρικνώνεται γρήγορα, μεσαία και μικρά ναυπηγεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, εκείνοι που παραμένουν στην επιχείρηση θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ανάληψης ζημιογόνων επιχειρήσεων ή την είσοδο νέων τομέων.

-Διαβάστε εδώ αναλυτικά ολόκληρη την έκθεση

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter