Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Βενιάμης : «Η Ε.Ε.Ε. μοναδική επίσημη φωνή του εφοπλισμού»

veniamis 0044Σαφείς αποστάσεις από τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ναυσιπλοΐας Μικρών Αποστάσεων για την δημιουργία του μηχανισμού χρηματοδότησης Europa Ship Plan, κράτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης. Ο κ. Βενιάμης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στην διάρκεια της συνέντευξης της Ε.Ε.Ε. που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στο περιθώριο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των «Ποσειδωνίων», παρουσία και της Επιτρόπου Μεταφορών της Ε.Ε. κ. Violetta Bulc, τόνισε ότι «η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ουδεμία σχέση έχει ή επιθυμεί να αποκτήσει με τις πρωτοβουλίες της ΕΕΝΜΑ και κάθε είδους και μορφής μηχανισμούς χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό από όλους πως μόνον η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είναι το θεσμικό εκείνο όργανο που εκπροσωπεί τον Ελληνικό εφοπλισμό, τόσο εντός, όσο και εκτός της Ελλάδος, και στην Ευρώπη και διεθνώς».

Όπως είπε, «έχουμε ήδη ενημερώσει την ECSA, αλλά και κάθε άλλον αρμόδιο πως δεν υπάρχουν δύο φωνές και δύο ατζέντες. Μια φωνή υπάρχει και μια ατζέντα και αυτή ανήκει όχι μόνον ιστορικά, αλλά και λόγο αντιπροσωπευτικότητας, στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Από εκεί πέρα», συνέχισε, «το τι κάνει η Ένωση Ναυσιπλοΐας Μικρών Αποστάσεων, είναι κάτι που δεν μας απασχολεί και δεν μας αφορά και βεβαίως δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter