Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Βενιάμης: Η ναυτιλία χρειάζεται στελέχη

veniamis poisdonia 16 333Το «βλέμμα» στην ΠΝΟ έστρεψε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αυλαία των Ποσειδωνίων 2016, στο πλαίσιο αναφοράς του στη ναυτική εκπαίδευση και την εισαγωγή νέων στο ναυτικό επάγγελμα, λέγοντας ότι θα πρέπει να συμφωνήσει η Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε αυτά που έχουν τεθεί σε γνώση της αλλά και στην κυβέρνηση για βελτίωση της απασχόλησης. Ειδικότερα αναφερόμενος στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, είπε ότι στόχος είναι η προσέλκυσης περισσότερων Ελλήνων στο ναυτικό επάγγελμα καθώς υπάρχει ζήτηση αλλά δεν μπορούμε να καλυφθούν τα κενά. Τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται μαζί με την κυβέρνηση είναι να μπουν περισσότεροι σπουδαστές κάθε χρόνο στις ακαδημίες. Εστιάζοντας στο διάλογο με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ γιατα εργασιακά είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπο να ξαναφέρουμε τηναυτοσύνη στην Ελλάδα και τους νέους στα βαπόρια και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη δεξαμενή ναυτικών.

Σ' αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι ο ναυτιλιακός κλάδος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει, αλλά σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει και η ΠΝΟ, Έλληνες ναυτικούς με ανταγωνιστικά μισθολόγια, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα στην Ευρώπη ότι μπορούμε να φέρουμε ξανά τη ναυτοσύνη πίσω.

Για το θέμα των πληρωμάτων πλοίων η επίτροπος Μεταφορών κυρία Βιολέτα Μπουλκ είπε ότι η νομοθεσία μας είναι εκείνη που θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα εν λόγω ζητήματα και ότι χρειάζεται συνεργασία βάσει των συμφωνηθέντων και ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν περισσότερες γυναίκες στο επιχειρήν του κλάδου καθώς το 51% παγκοσμίως είναι γυναίκες. Ο Πρόεδρος της ΕΕΕ παρατήρησε ότι στις ναυτικές ακαδημίες στην Ελλάδα το 40% είναι σπουδάστριες και ότι έχουμε πολλές κυρίες που είναι αξιωματικοί και ανήκουν στα ανώτερα πληρώματα των πλοίων. Είπε επίσης ότι ένας σημαντικός αριθμός προσλαμβάνεται σε γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter