Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Ντουμπάι μετατρέπεται σε “έξυπνη” πόλη

dubai maritime city full

Σε "έξυπνη” πόλη μετατρέπεται το Ντουμπάι. Η δημιουργία της “Smart Marine Services Platform” από την Dubai Maritime City Authority, αποτελεί ένα τεράστιο άλμα στην εδραίωση της κουλτούρας της ναυτιλιακής καινοτομίας και δημιουργικότητας. Η Πλατφόρμα Έξυπνων Θαλασσίων Υπηρεσιών – “Smart Marine Services Platform” είναι μια ενιαία υπερσύγχρονη πλατφόρμα που βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών και είναι σχεδιασμένη να αυτοματοποιεί τις ναυτιλιακές διαδικασίες.
Η δημιουργία εφαρμογών (apps) και υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένων με τεχνολογική καινοτομία και αναπτυξιακά κριτήρια βρίσκεται ήδη στη διάθεση όλων και περιλαμβάνει:
• ‘‘Smart Marine Traffic’’: παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες λειτουργίες και υπηρεσίες από την DMCA.
• “Smart Customer": αξιολογεί τα προσόντα των ανθρώπων που κάνουν αίτηση για άδεια θαλάσσιας οδήγησης.
• "Smart Exam": Μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές καθώς δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ωφεληθούν από κάθε είδους ναυτιλιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής αδειών για τη θάλασσα.
• "Smart Inspector": Πρόκειται για έναν δίαυλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιθεώρησης, την επικαιροποίηση δεδομένων και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων σε αληθινό χρόνο ηλεκτρονικά.

Επίσης, δημιουργήθηκε και λειτουργεί από φέτος, η Ναυτιλιακή Υπηρεσία Πληροφοριών του Ντουμπάι (Dubai Maritime Intelligence). Οι χρήστες αυτής της πλατφόρμας μπορούν μεταξύ άλλων να έχουν πρόσβαση στις λεπτομέρειες που αφορούν τη συντήρηση, μετασκευή και κατασκευή σκαφών σε μόνιμες δεξαμενές καθώς και τη μετακίνηση εμπορικών σκαφών και σκαφών αναψυχής και κιβωτιοφόρων διά των τοπικών λιμένων, καθώς και μια επισκόπηση του παγκόσμιου ναυτιλιακού τομέα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter