Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών δημιουργεί την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

veniamis posidonia 2016

Για τις δράσεις της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού) ενημερώνονται οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016». Πρόεδρος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι ο πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θεόδωρος Ε. Βενιάμης ο οποίος στο εισαγωγικό σημείωμα του ενημερωτικού φυλλαδίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), υλοποίησε τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες στήριξης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού που επηρεάστηκαν βαθύτατα από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας. Το σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο επικεντρώθηκε σε τομείς όπως τα θέματα σίτισης και υγείας, στην ενίσχυση οργανώσεων και φορέων πρόνοιας και στην ενδυνάμωση του τομέα ναυτιλιακής εκπαίδευσης, καθιστώντας τη ναυτιλιακή μας οικογένεια παρούσα και αλληλέγγυη στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση».

Και επισημαίνει ότι «επιστέγασμα της συλλογικής αυτής δράσης ήταν η απόφαση ίδρυσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, μιας ανεξάρτητης νομικής οντότητας, που σκοπό έχει να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και να αναλάβει συστηματικές και οργανωμένες πρωτοβουλίες πανελλήνιας εμβέλειας, που αναδεικνύουν το αποτύπωμα προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας στη χώρα. Το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ» εγκαινιάζει τη δράση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για την τριετία 2016-2018 και μας καλεί να ανταποκριθούμε ένθερμα στη νέα αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας της Ναυτιλίας και στην προσπάθεια στήριξης της χώρας».

Στο φυλλάδιο αναφέρονται τρόποι που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις δωρεές τους και σημειώνεται ότι «οι ενέργειες κοινωνικής προσφοράς προβλέπεται να επικεντρωθούν στους τομείς: Σίτιση, υγεία, κοινωνική πρόνοια, ναυτική εκπαίδευση και έργα προσφοράς δημοσίου ενδιαφέροντος».

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter