Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πτωτικά οι τιμές ανα TEU's

container ship 8833

Την πτωτική πορεία των spot freight rates στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης-ΗΠΑ καταγράφει η Drewry Shipping Consultants σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι χρεώσεις έχουν φτάσει τα US$701 ανα 40-foot (ft) container. Πρόσφατα οι τιμές για Shanghai-Rotterdam και για Shanghai-Genoa έφτασαν σε ιστορικά χαμηλά από US$354 και US$341 ανα 40ft «κουτί». Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αποτυπώνουν ευκρινώς τα αποτελέσματα των διακυμάνσεων στις οικονομίες και των επιπτώσεών τους στις εμπορευματικές ροές κυρίως από Κίνα προς Ευρώπη και ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη απόφαση της CMA-CGM να δρομολογήσει τους γίγαντες, σε μεταφορικές ικανότητες, που διαθέτει ο στόλος της έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τους αναλυτές που αναμένουν με ενδιαφέρον να καταγράψουν τις επιπτώσεις από τη δρομολόγηση γιγαντιαίων πλοίων σε γραμμές όπου οι τιμές ανά TEU πέφτουν.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πρόσφατη μελέτη του διεθνούς οίκου αναλύσεων και συμβούλων Drewry έρχεται να θέσει σε διαφορετική βάση το πώς η ναυτιλιακή βιομηχανία των containerships θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα μεγάλης χωρητικότητας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εστιάζοντας στην «αντίδραση» της «αλυσίδας» που εμπλέκεται στη διαμετακόμιση των εμπορευματοκιβωτίων από και προς τα λιμάνια την οποία και θεωρεί καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη ή μη οικονομίας κλίμακας από τα megaship και συνακόλουθα αυτής καθ αυτής της χρήσης τους για την βελτίωση της κερδοφορίας των εταιριών που τα έχουν εντάξεις στους στόλους τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter