Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μελέτη της Drewry για τα mega ships

cma cgm bougainville

Πενηντατρία νεότευκτα υπολογίζεται ότι θα πέσουν στο νερό μέσα στο 2016 με μεταφορικές ικανότητες άνω των 18.000 teu. Με αυτό το γεγονός, η Drewry έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη προσομείωσης για τις επιπτώσεις οικονομικές αλλά και γενικότερα για τους διαχειριστές του λιμανιού και όλη την εμπλεκόμενη αλυσίδα διαμεταφοράς από τα πλοία αυτών των δυνατοτήτων.

Είναι η πρώτη φορά που αποτυπώνεται ευκρινώς το τι θα συμβεί παρά το γεγονός ότι ήδη μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πλειάδα εκτιμήσεων από αναλυτές του τομέα για τις επιπτώσεις από την δρομολόγηση μεγάλων πλοίων.

Να σημειωθεί ότι η καθετοποίηση έφερε και πτώση στις χρεώσεις ανά teu στις γραμμές Ασίας – Ευρώπης και Ασίας – Ευρώπης - ΗΠΑ γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στα επιτελικά στελέχη των συμμαχιών αλλά και των λοιπών ανεξάρτητων εταιρειών.

Η χρονιά χαρακτηρίζεται χρονιά ορόσημο καθώς εκτιμάται ότι θα συμβούν κοσμογονικές αλλαγές στα service συνακόλουθα στις χρεώσεις αλλά και στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα κομβικής σημασίας λιμάνια ο ρόλος των οποίων θα επισφραγιστεί μάλλον φέτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πειραιάς φιγουράρει στα φαβορί για την ανάδειξη του ως κομβικού λιμένα στην πλευρά της Μεσογείου δια μέσω της οποίας διέρχονται μεγάλες γραμμές προερχόμενες από την Ασία μέσω του Σουέζ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter