Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ναυμαχίες» με... data

container 0968

Προσεχώς «ναυμαχίες» με... data ή μάλλον από την αξιοποίησή τους «βλέπουν» για τις συμμαχίες, και όχι μόνο, αναλυτές του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων. Η αξιοποίηση των πληροφοριών που είναι σε θέση να συλλέγουν οι εταιρίες που διαχειρίζονται πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε «πραγματικούς χρόνους» παρέχουν πλέον μία πλειάδα προτάσεων που στοχεύουν στη λογική της βελτίωσης των σέρβις, των χρόνων που αυτά παρέχονται και κυρίως του κόστους.

Για την περιστολή του οποίου οι συμμαχίες επιχειρούν οικονομίες κλίμακας και καθετοποιήσεις. Είναι προφανές κατά τους εμπειρογνώμονες ότι η βέλτιστη αξιοποίηση ενός ιδιαίτερα μεγάλου όγκου πληροφοριών είναι το σημείο που θα κάνει τη διαφορά στον ανταγωνισμό που υιοθετεί τάχιστα τις τεχνολογίες της πληροφορικής.

Να σημειωθεί ότι στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν οι πληροφορίες που μπορούσαν να αξιοποιηθούν αφορούσαν στα φορτία και τις ταχύτητες στις αλυσίδες διαμετακόμισης εν αντιθέσει με τα σημερινά δεδομένα όπου ακόμη και οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες , που αναμεταδίδει το πλοίο, μπορούν να αλλάξουν το επιχειρησιακό προφίλ κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν όλο το περασμένο έτος οι συζητήσεις για την «αξιοπιστία» των εταιριών ήταν κυρίαρχες σε μία σειρά αναλύσεων που έθεταν την παράμετρο της τεχνολογίας της πληροφορικής ως βασική. Γεγονός που εκ των πραγμάτων πλέον επιβεβαιώνεται από τις κινήσεις των συμμαχιών και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter