Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σήριαλ με την συνθήκη Ballast Water Management

bwm

Το Βέλγιο έγινε η τελευταία χώρα που επικύρωσε την διεθνή συνθήκη για το θαλάσσιο έρμα (Ballast Water Management) όμως δεν επαρκεί για να τεθεί σε ισχύ η συνθήκη.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η σύμβαση BWM θα τεθεί σε ισχύ 12 μήνες μετά την επικύρωσή της από 30 κράτη μέλη, που αντιπροσωπεύουν το 35% της χωρητικότητας της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Με την προσχώρηση στη συνθήκη του Βελγίου, ο αριθμός των κρατών μελών ανέρχεται σε 48, με συνολικό ποσοστό χωρητικότητας στο 34,82%, (με βάση τα παγκόσμια δεδομένα χωρητικότητας, όπως ίσχυαν στο τέλος Φεβρουαρίου του 2016).

Σημειώνεται ότι όλες οι ναυτιλιακές δυνάμεις θέλουν την αναθεώρηση της συνθήκης ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να τεθεί σε ισχύ.

Το Βέλγιο προσχώρησε επίσης και στη σύμβαση του Χονγκ Κονγκ για την ανακύκλωση των πλοίων, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμβαλλομένων κρατών σε τέσσερις. Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ θα τεθεί σε ισχύ 24 μήνες μετά την ημερομηνία κατά την οποία 15 κράτη μέλη, που αντιπροσωπεύουν όχι λιγότερο από το 40% της χωρητικότητας της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας.

Επίσης ο συνδυασμένος μέγιστος ετήσιος όγκος ανακύκλωσης πλοίων από τα κράτη αυτά θα πρέπει κατά την προηγούμενη δεκαετία, αποτελεί όχι λιγότερο από το 3% της συνολικής χωρητικότητας του στόλου τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter