Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Δρίτσα- Shkurov

dritsas708 0

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε χθες , στο Υπουργείο, με τον Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Volodymyr Shkurov κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Ουκρανικής πλευράς. Σκοπός της συνάντησης ήταν περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος και η διαμόρφωση ενός «οδικού χάρτη» περαιτέρω ενεργειών.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης συμφωνήθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα στη βάση συγκεκριμένων προτεραιοτήτων και χρονοδιαγράμματος εργασιών. Προς τούτο αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση τεχνικής συνάντησης εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών, κατά την διάρκεια του Β' τριμήνου τ.ε. προκειμένου συζητηθούν μεταξύ άλλων ζητήματα θαλάσσιων διασυνδέσεων μεταξύ λιμένων των δύο χωρών, λιμενικής ανάπτυξης, και σύνδεσης με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (ΔΔΜ).

Τέλος, υπογραμμίσθηκε η αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης των δεσμών συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και στο πλαίσιο του «Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου» (ΟΣΕΠ), στον οποίο και οι δύο χώρες είναι μέλη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter