Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επανεξετάζονται οι «συμμαχίες»

cma cgm bougainville le plus grand navire francais

Πάμε πάλι από την αρχή... Καθώς το θέμα της ανάπτυξης νέων συμμαχιών αλλά και του ενδεχομένου της διεύρυνσης υπαρχουσών δεν έχει τελεσιδικήσει νέος κύκλος συζητήσεων «πυροδοτήθηκε» στους κόλπους του Global Shippers' Forum (GSF) όσον αφορά στις επιπτώσεις στην «εφοδιαστική αλυσίδα» (Supply Chain). Αν και «πίσω» από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί με τεχνοκρατική βάση περί των αλλαγών στην συνολική εικόνα έμπειροι αναλυτές αναφέρουν ότι διαπιστώνεται αγωνία για την εξελίξεις ως προς την ανάδειξη των νέων κέντρων που θα διαχειριστούν προσεχώς τις εμπορευματικές ροές και το τι αυτό μπορεί να σημαίνει όχι μόνο για το Supply Chain αλλά και για τις οικονομίες κρατών που στηρίζονται σήμερα στους δημιουργημένους κόμβους που λειτουργούν στις επικράτειες τους.

Ο ανταγωνισμός είναι υπαρκτός και θα γίνει περισσότερο «υπαρκτός» καθώς η διαμόρφωση των συμμαχιών πολύ δεν μάλλον των συνηθειών τους πιθανώς να ανατρέψει «εικόνες του σήμερα» επιφέροντας σοβαρές ανακατατάξεις εν αρχή στη λίστα των λιμένων είτε σε ευρωπαϊκό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το γεγονός ότι κράτη επενδύουν δις δολαρίων προσκαλώντας μάλιστα και διεθνείς επενδυτές έρχεται σε επίρρωση του λόγου των αναλυτών ότι το προσεχές διάστημα όλα θα παιχθούν στον πεδίο που ονομάζεται «λιμάνια» καθώς σχεδόν το 90% του παγκόσμιου εμπορίου που διακινείται δια θαλάσσης διέρχεται «αναγκαστικά» από αυτά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter