Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα έκδοση του ICS Bridge Procedures Guide

ICS logo

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) έχει δημοσιεύσει μια νέα έκδοση του Οδηγού ICS Bridge Procedures Guide, που αναγνωρίζεται ευρέως ως η κύρια καθοδήγηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και χρησιμοποιείται από τους ναυτικούς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Η πέμπτη έκδοση έχει πλήρως αναθεωρηθεί από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που διορίζονται από τα μέλη του ICS και αντικαθιστά την προηγούμενη έκδοση που δημοσιεύθηκε το 2007.

Η νέα έκδοση έχει ενημερωθεί για να αντιμετωπίσει τις τροποποιήσεις του 2010 στη Σύμβαση STCW δίνοντας επιπλέον έμφαση στο Bridge Resource Management και στη χρήση των νέων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτρονική απεικόνιση χαρτών (ECDIS) και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα ναυσιπλοΐας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ICS, Peter Hinchliffe, εξήγησε: "Ο ICS δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφαλή ναυσιπλοΐα. Ο σκοπός του οδηγού ήταν πάντα να δίνονται σαφείς και προσιτές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για το watchkeeping στη Γέφυρα.

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν ολοένα και πιο σύνθετο το έργο αυτό και η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των διαδικασιών που ακολουθούν την καθιερωμένη βέλτιστη πρακτική, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. "

Ο ICS ισχυρίζεται ότι το ECDIS είναι ένα καλό παράδειγμα ενός τομέα ο οποίος πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλη καθοδήγηση και εισαγωγή νέου εξοπλισμού και τεχνολογίας, ιδίως όσον αφορά την εξοικείωση του πληρώματος του πλοίου σε ειδικές ρυθμίσεις.

Ως εκ τούτου, ο νέος οδηγός περιλαμβάνει ολοκληρωμένη λίστα ελέγχου εξοικείωσης για το ECDIS.
Ο Οδηγός ICS Bridge Procedures Guide

Ο ICS υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά ενός αντιγράφου του νέου Οδηγού, επί του εμπορικού πλοίου.

Ο νέος οδηγός που συνοδεύεται και από CD, είναι διαθέσιμος σε βιβλιοπωλεία σε όλον τον κόσμο που διαθέτουν ναυτιλιακά βιβλία, αλλά και από τον ICS.

Οι διαδικασίες Οδηγός ICS Bridge, που συνοδεύεται από μια έκδοση του CD του κειμένου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter