Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: Η τακτική μετράει...

Container 00

Η τακτική και δη η επιχειρησιακή τακτική φαίνεται ότι θα αποτελέσει το προσεχές διάστημα το πεδίο επί του οποίου θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» εμπειρογνώμονες και αναλυτές του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων. Η πρόσφατη «τοποθέτηση» της Drewry επί του θέματος αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη του κύκλου συζητήσεων. Ο οποίος εκτιμάται ότι θα διαρκέσει επί μακρό εξ αιτίας των αναμενόμενων αναδιατάξεων δυνάμεων των συμμαχιών αλλά και του ενδεχόμενου μέσα το έτος να «αναδυθούν» νέες συμμαχίες.

Το επιχειρησιακό μέρος αποτελούσε πάντα «εστία πονοκεφάλου» για τα επιτελικά στελέχη των μεγάλων εταιριών αλλά τώρα υπό το φώς των νέων συνθηκών πολλά έχουν αλλάξει ή θα αλλάξουν.

Η καλύτερη κατανομή των στόλων στις αγορές και η ανεύρεση του δυναμικού που απαιτείται σε κάθετες και οριζόντιες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα αποτελεί θέμα ενώ «θέμα» παραμένει και η απάλειψη του «εσωτερικού ανταγωνισμού» στις σχηματισμένες συμμαχίες.

Αρωγός των επιτελικών στελεχών που ασχολούνται με το επιχειρησιακό μέρος άρα και τις τακτικές η σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορικής που πλέον απεικονίζει σε «πραγματικό χρόνο» τη συμπεριφορά των αγορών ανά γραμμή και ανά λιμάνι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter