Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναπτύσσει τις αρκτικές ρότες η Ρωσία

arktiki 006464

Στην πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει τις αρκτικές ρότες αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες ρότες μειώνουν τους πλόες σε σχέση με άλλες επιλογές. Να σημειωθεί ότι η Κίνα είχε εξετάσει τις διελεύσεις από τις αρκτικές ρότες ενώ οι συζητήσεις εξακολουθούν να συνεχίζονται τόσο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσο και για την σκοπιμότητα χρήσης των συγκεκριμένων διαδρόμων.

Με τα πετρελαιοειδή να έχουν πέσει οι συζητήσεις για τις ρότες έχουν πάρει την αντίστροφη πορεία καθώς το τραπέζι έχει πέσει ακόμα και ο περίπλους της Αφρικής με στόχο να μειωθούν τα κόστη διέλευσης από τις διώρυγες του Σουέζ και του Παναμά, για το εμπόριο που διεξάγεται μεταξύ Ασίας -Ευρώπης - Αμερικής.

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν τέτοιες επιλογές μπορεί ενδεχομένως να αναστρέψει και δεδομένα που αφορούν ευρωπαϊκά λιμάνια που βρίσκονται στον άξονα της Μεσογείου.

Γεγονός το οποίο έχει προβληματίσει υψηλόβαθμα στελέχη τους και με δεδομένη της λογική ότι στην πλειοψηφία τους τα λιμάνια επενδύουν δις για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα πλοία του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter