Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ναυμαχία» αναλυτών για την China Cosco Shipping Corporation (COSCOCS)

cosco 54545

Σχεδόν ένα 24ωρο από της επισήμου ανακοίνωσης της ενεργοποίησης από κοινού των China Shipping Container Lines (CSCL) και Cosco που δημιούργησαν την China Cosco Shipping Corporation (COSCOCS) οι αναλυτές ξεκίνησαν την «ναυμαχία» για την «επόμενη ημέρα». Μάλιστα το πρακτορείο Reuters «μετέφερε» δηλώσεις επιφανών αναλυτών που εστιάζουν στο τι θα γίνει ή τι πρέπει να γίνει από την πλευρά των δύο εταιριών ώστε να επέλθει απελευθέρωση δυναμικού αντί του μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενου για τον ανταγωνισμό στις ίδιες αγορές. Η «ναυμαχία» ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη καθώς ανάλογη είχε σημειωθεί με την αναγγελία της δημιουργίας της 2Μ η οποία φαίνεται πως δεν έχει καταλήξει αφού εξακολουθούν αναλύσεις και αναφορές για τη διαμόρφωση του στόλου, τη θέση του στόλου στην παγκόσμια κατάταξη των δύο εταιριών που απαρτίζουν την 2Μ κλπ.

Και ενώ αυτά ήδη έχουν αρχίσει να διαδραματίζονται στο «φόντο» μία άλλη ομάδα αναλυτών προσπαθεί να διερευνήσει μέχρι ποίου σημείου θα φτάσουν οι συνενώσεις δυνάμεων και ποία θα είναι η «τελική εικόνα» των συμμαχιών. Με το διεθνές εμπόριο να βιώνει τους έντονους κλυδωνισμούς από τα απόνερα της διεθνούς οικονομίας τα ερωτήματα που τίθενται δεν αφορούν μόνο την επόμενη ημέρα του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και το πώς και υπό ποία έννοια θα διασφαλίζεται ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός μεταξύ των συμμαχιών. Θέμα στο οποίο ήδη οι αρμόδιες αρχές σε ΗΠΑ,ΕΕ και Κίνα έχουν εμπλακεί ενεργά.

Στους κύκλους των αναλυτών πάντως το ερώτημα ή μάλλον το πεδίο που εστιάζει το ενδιαφέρον είναι μέχρι ποίου βαθμού θα φτάσει η καθετοποίηση εντός των συμμαχιών για την μείωση ανελαστικών δαπανών και αν αυτή η διαφορά θα αποβεί τελικά προς όφελος ή μη του πελατειακού δυναμικού. Δηλαδή με άλλα λόγια αν η μείωση των δαπανών θα ωφελήσει την τσέπη του τελικού καταναλωτή που ούτως ή άλλως καταβάλει το κόστος της διαμετακόμισης των αγαθών από τόπου εις τόπο και από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter