Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε νέες επιχειρηματικές ρότες η Cosco

cosco china shipping in merger talks

Σε κλάδους όπως η διαχείριση μονάδων υγείας και φιλοξενίας (hospital και hotel management), στις ασφαλιστικές, οικονομικές και τεχνολογικές υπηρεσίες θα επεκταθεί εκτός από θαλάσσιες μεταφορές η νέα Cosco που προέκυψε από την συγχώνευση των China Ocean Shipping(Group) Co και China Shipping (Group) Co. Η Cosco Shipping Corp Ltd, είναι τώρα η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων ξηρού χύδην φορτίου και δεξαμενοπλοίων στον κόσμο και μία πολύ μεγάλη δύναμη στα containerships.

Παράλληλα όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ομίλου Xu Lirong, η νέα εταιρεία θα αναπτύξει και νέους τομείς δραστηριότητας όπως τα logistics, την κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού, την παρoχή οικονομιών και ασφαλιστικών υπηρεσιών και τις επενδύσεις στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Internet Plus» της Κίνας.

Οι νέες επιχειρήσεις, όπως οι πολυτροπικές μεταφορές, η ανάπτυξη υπηρεσιών αποθήκευσης, ασφαλιστικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, παραγωγής εξοπλισμού, το hospital and hotelmanagement περιλαμβάνονται στο νεοσύστατο πεδίο ετερογενών δραστηριοτήτων σε μακροπρόθεσμη βάση, δήλωσε ο Xu.

Ο νέος όμιλος απασχολεί 118.000 άτομα, διαχειρίζεται 46 λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων και 190 θέσεις ελλιμενισμού σε όλο τον κόσμο ενώ έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα διεκπεραίωσης 90 εκατ. TEU.

Λειτουργεί, επίσης, μια σειρά από τα ναυπηγεία και βιομηχανικές μονάδες σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Ο Xu υπογράμμισε ότι οι προβλεπόμενες έξι νέες δραστηριότητες αναμένεται να διαφοροποιήσουν το επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου, ο οποίος θα επωφεληθεί πλήρως από τις ευκαιρίες που ενδέχεται να προέλθουν από τις στρατηγικές επιλογές της χώρας Belt and Road Initiative, Yangtze River Economic Belt, και την επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter