Τρι10272026

Last updateΤρι, 27 Οκτ 2026 8am

Ιρανικό πετρέλαιο στην ΕΕ μετά από τρια χρόνια

container ship 8833

Το πρώτο φορτίο ιρανικού αργού πετρελαίου προς την EE εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια αναμενόταν να αναχωρήσει ίσως και σήμερα, ανέφεραν Ιρανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με την Wall Street Journal. Το τάνκερ που ναύλωσε ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αναμενόταν να αναχωρήσει μεταφέροντας 2 εκατ. βαρέλια. Δύο άλλα τάνκερ θα μεταφέρουν 1 εκατ. βαρέλια έκαστο για την ισπανική Compañía Española de Petróleos, ή Cepsa, και την Litasco, βραχίονα της ρωσικής Lukoil, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Τα πλοία μεταφέρουν μια ποσότητα του νέου πετρελαίου που λέει το Ιράν ότι παράγει από τότε που οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν να άρουν τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Τεχαράνης. Αυτές οι κυρώσεις αποδεκάτισαν την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, μειώνοντας την εξαγωγική της ικανότητα τουλάχιστον κατά 1 εκ. βαρέλια την ημέρα.

Ο υφυπουργός Πετρελαίου Ροκνεντίν Τζαβαντί δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ότι η παραγωγή αργού στο Ιράν έχει αυξηθεί κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος που έχει ορίσει το Ιράν για την μετά τις κυρώσεις εποχή προβλέπει την αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

 

Πηγή: www.nooz.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52