Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματίζουν οι διακυμάνσεις

adriatic port

Οι διακυμάνσεις της παγκόσμιας αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας αποτυπώνονται με τις αντίστοιχες διακυμάνσεις στα στοιχεία των κινήσεων των λιμένων της Β. Θάλασσας που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας. Αν και οι διακυμάνσεις που διαγράφονται μέσα στο 2015 δεν μπορεί να θεωρηθούν μεγάλες εντούτοις αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων και φυσικά προβληματισμού στα επιτελικά κλιμάκια των λιμένων αλλά και σε αναλυτές που επιχειρούν να διερευνήσουν τους ορίζοντες της φετινής χρονιάς.

Το βασικό ερώτημα που πλανάται είναι αν οι επενδύσεις που έγιναν, πολλές φορές «βεβισμένα», υπό το φώς των εξελίξεων στον παγκόσμιο στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους θα καλυφθούν οικονομικά από τα έσοδα των επόμενων μηνών ή όχι.

Η υπόθεση πάντως ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και μετέπειτα θα προστίθενται νεότευκτες μονάδες με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες στις «πάνω κλάσεις» διατηρεί συγκρατημένη την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει το 16 καλύτερη εικόνα. Και μάλιστα ικανή να δικαιολογήσει τους στόχους που έχουν βάλει τα λιμάνια της Β. Θάλασσας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter